Ispită….ispită….ispită….ispită in toate partile. Singurul loc în care nu ai parte de ea, este cel dincolo de moarte. Și se pare că tot mai mulți oameni doresc (nu că reușesc) să fugă de ea. Și acum poate te întrebi ce e de făcut…să nu fugi de ea?!? Adică să cazi în cursa ei? Păi…oare ce are de spus Dumnezeu cu privire la asta? Normal că El nu ispitește pe nimeni….dar de ce a pus atunci ispita în calea omului (Adam în grădina Eden)? Acel pom al cunoștinței binelui și răului. Acel pom a fost exact punctul de contact cu ispita – păcatul – moartea… dar l-a plantat Dumnezeu…și știam că Dumnezeu nu ispitește pe nimeni să facă rău…. și uite așa ni se încurcă neuronii în minte…..El nu ne ispitește, dar plantează pomul prin care suntem ispitiți…….e ca și cum ar fi complice la un act pentru care ne găsește vinovați…și asta nu e corect….!

Dar dacă în decursul secolelor am ratat semnificația și am ajuns să traducem greșit situațiile de viață, inclusiv ispitele, care și ele sunt situații de viață?!? Și am încercat să ”băgăm pe gât” lui Dumnezeu ceva ce nu El a inventat?

Vreau să clarific câteva aspecte cu privire la ispita și apoi să dezvălui un adevăr în 3 fațete.

Cuvântul original este peirasmos. A fost folosit în ebraică și în greacă pentru a desemna: disperare, test, experiment (radacina lui provine de la cuvantul experiment ~ peira) și acum vine partea interesantă: slujbă, ocupație, sarcină. Simpatic, nu? Adică ”peirasmosul” cuiva era sa fie pescar 🙂 adică…..cum s-ar traduce (greșit) ispita lui era sa fie pescar :). Deodată, realizezi că peirasmos nu e așa de negru pe cât pare!

Adevarul 1: Incercarea/Ispita în aceasta parte a cerului a fost gandită ca parghie pentru a demonstra inima fata de Dumnezeu. O OPORTUNITATE de a demonstra IUBIREA față de Dumnezeu!

Adevarul 2: Incercarea/Ispita devine fatalitate atunci cand pierzi din vedere oportunitatea pe care o poarta si o vezi ca pe O LIMITARE A VIETII!

Adevarul 3: Modul in care privesti ispita te leaga fie de biruinta în viață fie de faliment!!! Depinde ce o vezi…oportunitate sau limitare!

Mai multe explicații și provocări în mesajul înregistrat video și publicat în curând.

DACA Ispita este oportunitatea iubirii tale față de Dumnezeu, vom discuta duminica viitoare (25 septembrie) cum Păcatul tau este oportunitatea iubirii lui Dumnezeu 😉