Dragostea nu poate fi dovedită decât în prezența păcatuluiExistă o tensiune interioară în natura păcatului care dislocă liniștea sufletului religios. Am ajuns tributari unui mod de a gândi despre păcat încât nu mai putem vedea nimic altceva decât acel mare Drum Închis care apare în urma păcatului. Totul e până la păcat. Aici este locul în care ne dezicem de oameni și prieteni, de rude și familie. Venerăm o aplicare religioasă a efectelor păcatului mai diferit decât Dumnezeu…. Cel care a vrut să traseze o oportunitate de iubire în relațiile umane în urma păcatului și nu o oportunitate de părăsire. Păcatul este amenințare sau oportunitate?!? Și dacă e oportunitate….să păcătuim mereu ca să ni se înmulțească harul? J NICIDECUM!

Nu vreau să fac o teologie pe acest subiect. Vreau să te provoc să te expui adevărului în speranța că poate vei vedea măcar “oamenii ca pe niște copaci” (Marcu 8:24)

Iisus a punctat un adevăr care creează tensiune, în special celor religioși, dar nu numai. În această situație îi dai seama cât de camuflat ai ajuns să fii și tu. Un religios cameleonic. ” Dacă iubiți (numai) pe cei care vă iubesc, oare la ce recompensă vă mai așteptați? Chiar și păcătoșii manifestă iubire față de cei care îi iubesc.” (Luca 6:32) El era Dumnezeu întrupat între oameni. Ce a făcut, spus, acționat era o reflectare a lui Dumnezeu.

Cea mai mare răsplată pe care o poate da omul lui Dumnezeu este iubirea lui voluntara. Asta urmărește Dumnezeu din totdeauna. ” Fiul meu, dă-mi inima ta;” (Proverbe 23:26). Știu că pare batjocoritor…pentru mai multe detalii vino duminica la 10.00 la Slujba. Vei înțelege ce spun acum.

Adevarul 1: Dacă Dumnezeu iubește doar pe cei care sunt corecți și cinstiți, o bucurie pentru EL…. nu face nimic deosebit. Nu e mai departe de comportamentul unui om păcătos!! (Luca 6:32)

Adevarul 2: Dumnezeu iubește păcătosul, pe cel care îi întoarce spatele și îl batjocorește. DA ÎL IUBEȘTE!!! Iar asta nu o mai face orice păcătos! (Ioan 3:16)

Adevarul 3: Dragostea nu poate fi dovedită decât în prezența păcatului. De aceea, păcatul este oportunitatea lui Dumnezeu de a dovedi că iubește omul!!!!

Iar asta te forțează să alegi DACĂ mai vrei să Îl urmezi sau nu. Dacă vrei trebuie să îi urmezi exemplul. Atenție! Aceasta poate duce la pierderea reputației!!!!

Te asteptam Duminica, 25 septembrie, de la ora 10 AM sa exploram OPORTUNITATILE DECISIVE ALE VIETII în aceasta parte a cerului. Ispita si pacatul sunt oportunitati nu amenintari… Ele pot demonstra ceva care iti poate TRANSFORMA RADICAL viata. Te pot pune pe orbita destinului pe care il are Dumnezeu pentru tine. Vino sa afli cum! NU PIERDE OPORTUNITATEA!

Biserica Sfântă Treime. Str. Orizontului 16, Bacau