Era biserica pe care El o frecventa 🙂 Tu ce biserică frecventezi? Cauți una în care să nu fii rănit? Dar dacă ”își lua bagajele” Iisus și pleca din biserică atunci când enoriașii ei (ucenicii) l-au dezamăgit, au încercat să se asigure de succesiunea la tron, sau că era furat sistematic de agoniseala lor, sau

Există două frecvențe care definesc viața noastră: FRECVENȚA GÂNDURILOR și FRECVENȚA LOCURILOR. Se afectează una pe alta în mod direct proporțional. Te schimbă și definesc viața în mod atât de subtil încât nu realizezi. Devii o păpușă a frecvenței pe care nu o stăpânești…..frecventezi fără să filtrezi anumite locuri și realizezi că gândești ”peste noapte” anumite aspecte de care te fereai înainte. Sau frecventezi anumite gânduri și realizezi că nu mai frecventezi anumite locuri pe care odinioară te defineau. Ce este de făcut? Există un reper după care să te orientezi? Contează unde mergi și ce asculți?!? Se impune un reset frecventei?

Ironia vieții este că sistemele religioase accentuează lista cu locuri în care să nu ajungi. Dar nu se concentrează pe locurile frecventate de gândurile tale. Aceste două aspecte sunt precum cele două fețe ale unei monede. Fiecare față dezvăluie pe cealaltă și se afectează reciproc fără știrea ta.

Frecvența gândurilor tale rele te va înstrăina de Dumnezeu și de oameni.

Iisus a vorbit despre pilda robului care a primit un talant și l-a îngropat….pentru că frecvența gândurilor lui alimentate poate de alții ii spunea că stăpânul este un om rău, aspru care cere ce nu oferă. Tocmai ce primise un cadou de preț. Ce frecvență a început să asculte robul în absența stăpânului lui? A văzut în el altceva decât realitatea.

Îți amintești același scenariu? În Eden, Adam a văzut deformat pe Dumnezeu în secunda doi când a ascultat altă frecvența care i-a determinat decizia. În adevãr ceice gîndesc rãul se rãtãcesc (Prov 14:22)Adam a văzut în Dumnezeu cineva de care să îți fie frică? Cum de nu a văzut asta până atunci? Cum de stătea așa relaxat în prezența lui Dumnezeu? Interesat cum frecvența gândurilor lui (discuția cu sarpele)  l-a determinat să frecventeze un anumit local (cel din zona pomului Cunoașterii binelui și răului) ce i-a deformat realitatea despre Dumnezeu (mi-a fost frică de Tine) și oameni (Eva a devenit o cauză a tragediei vieții lui).

Pilda Slujitorului care începe să bea și să bată pe colegii lui (Luca 12:42-48) demonstrează cum o frecvență străină din mintea lui a distrus relațiile cu cei din jurul lui. A inceput să asculte frecvența că stăpânul lui nu este credibil. Nu se ține de promisiune….cum că întârzie….și de acolo e doar un pas. A frecventat barurile din oraș și a schimbat anturajul. Și nu doar atât, dar a și devenit agresiv față de oameni.

Frecvența gândurilor tale rele îți va distruge potențialul.

Robul care a primit talantul a început să dea curs frecvenței gândurilor lui. A sfârșit îngropând potențialul vieții lui. Cineva ți-a pictat o imagine despre un Dumnezeu mânios și agresiv…și ți s-a făcut teamă….ai ajuns să renunți la ce ai putea face în viață pentru Dumnezeu și oameni. Ai refuzat să mai trăiești. Dacă nu ești atent la frecvența pe care o asculți cu privire la persoana ta, vei sfârși greu. Vei refuza să mai faci ceva pentru oamenii din jurul tău. Vei înceta să slujești și să trăiești precum liderul tău, Iisus.

Nu crede că nu poți avea semnificație în această viață sau că nu poți face o diferență. Stăpânul i-a dat talantul pentru că a crezut în potențialul lui…dar el a ascultat alte frecvențe. A sfârșit la cimitirul destinelor netrăite.

Frecvența gândurilor tale rele îți va schimba localurile frecventate

Ai fost chemat de Dumnezeu în comunitatea unei biserici. Acolo să înveți să te bucuri de viață și să slujești lui Dumnezeu, slujind oamenilor (Mat 25:45  Și El, drept răspuns, le va zice: „Adevărat vă spun că, oridecîteori n’ați făcut aceste lucruri unuia dintr’acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie nu Mi le-ați făcut.”).

Ce permiți să gândești despre Dumnezeu, despre tine și despre oameni va determina categoric frecventarea comunității bisericii. Biserica va fi mereu un loc în care oamenii cresc și se maturizează. Vor face greșeli și se vor mai răni unii pe alții…. dar în ea înveți să trăiești destinul în ciuda lucrurilor care ți se întâmplă … dacă ai grijă de frecvența ta!

Iisus a frecventat relația cu Dumnezeu Tatăl. Relație necunoscută oamenilor până la El. Nu a inventat nimic. Doar a ales să frecventeze în mintea lui un adevăr trecut cu vederea de oameni, care începând cu Adam si Eva au văzut ceva amenințător în Dumnezeu și nu un tata.

Iisus a frecventat relația cu ucenicii Lui. Era în preajma lor și pentru ei. Era biserica pe care El o frecventa 🙂 Tu ce biserică frecventezi? Cauți una în care să nu fii rănit? Dar dacă ”își lua bagajele” Iisus și pleca din biserică atunci când enoriașii ei (ucenicii) l-au dezamăgit, au încercat să se asigure de succesiunea la tron, sau că era furat sistematic de agoniseala lor, sau au vrut să ucidă un sat întreg se samariteni??? și multe altele? Mai gândește-te ce frecvență asculți care te face să încetezi să mai frecventezi biserica.

Iisus a frecventat relația cu oamenii care Îl respectau. Nu a stat cu ipocriții care se foloseau de numele lui Dumnezeu pentru interes personal. Cum era partida fariseilor…. Îl găseai frecventând dineuri cu cămătari, vameși, hoți, prostituate….. dar mergea acolo cu frecvența minții setată!!!! Îl găseai acolo unde oamenii  recunoșteau că iubirea lui îi vindecă și redă demnitatea!